3 oktober 2019 | GEPLAATST DOOR:
FIONA ZONDERVAN

Mijn ontmoeting met een Alpenmarmot was niet omdat ik hem zag, maar omdat ik hem hoorde. Wat ik hoorde was een hoge en harde fluittoon. Dit gebeurde tijdens mijn eerste bezoek aan Zwitserland. Ik ging met mijn familie naar een huis van vrienden in een prachtig verscholen vallei bij het bergdorpje Valzeina. De wandelingen die we maakten voelden alsof je "on top of the world" was. Het bleek een onuitwisbare ervaring.
Vele jaren later, ik werd door Gert meegenomen de Pyreneeën in, hoorde ik de Marmot weer. Op grote afstand stond er eentje te fluiten dat het een lust was. Wat een leuke combinatie van een stokstaartje en een cavia! Hoewel de Alpenmarmot geen cavia is maar familie van de eekhoorn. Er bestaan over de hele wereld allerlei soorten marmotten, de soort die ik in de Alpen hoorde en in de Pyreneeën zag is wel dezelfde.
Twee jaar geleden, opnieuw in de Pyreneeën, kon ik een Alpenmarmot bijna aanraken. Dit exemplaar koos ervoor als een volleerd model stil te gaan zitten. Ik had mijn camera bij me en kon een minuut of tien om hem heen lopen. Dit tot grote frustratie van hond Goa. Ik vond het een verrukking en het idee voor een nieuw beeld was geboren.

Het beeld van de Alpenmarmot is speciaal ontworpen voor dit najaar, om te vieren dat ik dit jaar 30 jaar "Beelden van Dieren" maak.
Het beeld is te koop voor € 450 tijdens exposities dit najaar.