ADRI VAN ROOIJEN

We leven in een tweedimensionaal tijdvak met verminderende ervaring van de derde dimensie. Moderne communicatiemiddelen bedienen zich van het platte vlak: krant, foto, film, televisie, computerscherm. De wereld wordt minder tastbaar, abstracter, verwijdert zich. De mens wordt gereduceerd tot zijn contour, de ruimte tot ruimtesuggestie. Mijn beeldend verlangen betreft het…

Lees meer...

We leven in een tweedimensionaal tijdvak met verminderende ervaring van de derde dimensie. Moderne communicatiemiddelen bedienen zich van het platte vlak: krant, foto, film, televisie, computerscherm. De wereld wordt minder tastbaar, abstracter, verwijdert zich. De mens wordt gereduceerd tot zijn contour, de ruimte tot ruimtesuggestie.

Mijn beeldend verlangen betreft het plaatsen van de mens in de ruimte. Reductie van de derde dimensie tot slechts materiaaldikte levert soms verhevigde emotie. Dan ontstaan reliëfbeelden, waarbij de menselijke gestalte als en veelvuldig gebogen of getorst vlak oplichtend in de ruimte staat met een markante contour. Haaks bezien ontstaat veelal een verrassende aanblik, onvoorspelbaar, de figuur geabstraheerd.

Dit spel van massa en ruimte is spannend, maar mag geen automatisme worden. Dus: geen vormwil, maar expressiemiddel.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van ADRI VAN ROOIJEN

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.