BAS VERKADE

Op 17 mei 1956 werd Bas Verkade in Rotterdam geboren. In deze stad heeft hij een onderwijzersopleiding gevolgd en is hier ook sinds 1978 werkzaam binnen het onderwijs. Vanaf 1985 legt hij zich naast zijn werk toe op het schilderen met olieverf. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de…

Lees meer...

Op 17 mei 1956 werd Bas Verkade in Rotterdam geboren. In deze stad heeft hij een onderwijzersopleiding gevolgd en is hier ook sinds 1978 werkzaam binnen het onderwijs. Vanaf 1985 legt hij zich naast zijn werk toe op het schilderen met olieverf. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is sur-realistisch. De mensen of gebouwen die binnen die sfeer zijn geplaatst, gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit.
Omdat de schilder gebruik maakt van bestaande gebouwen wordt de toeschouwer na een vluchtige herkenning meegenomen in een verborgen werkelijkheid waarin zand, bomen, water en bergen terugkerende elementen zijn. Men zou hem onder de noemer “Imaginair Realisme “ kunnen plaatsen. Zijn werk heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid. Vele exposities, aankopen door musea en kunstuitleencentra zijn een signaal dat zijn werk gewaardeerd wordt.

Vorig jaar is een van zijn schilderijen genomineerd voor “ Schilderij van het jaar 2017”. Ook dit jaar is een van zijn werken geselecteerd.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van BAS VERKADE

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.