CATHARINA ABELS

Mijn interesse voor kunst werd gewekt, toen ik een jaar of tien, elf was. Met mijn jongere zusje logeerde ik bij een tante in Amsterdam en zij nam ons mee naar het Rijksmuseum om ons de Nachtwacht te laten zien. Dat maakte destijds enorm veel indruk. Jong geleerd, is oud…

Lees meer...

Mijn interesse voor kunst werd gewekt, toen ik een jaar of tien, elf was. Met mijn jongere zusje logeerde ik bij een tante in Amsterdam en zij nam ons mee naar het Rijksmuseum om ons de Nachtwacht te laten zien. Dat maakte destijds enorm veel indruk. Jong geleerd, is oud gedaan en als kunstliefhebber ga ik graag naar musea en galerieën en ben ik bijvoorbeeld ook lid van de vereniging Rembrandt, omdat het heel erg belangrijk is, dat openbare kunstcollecties worden beschermd en versterkt.
Als locatieleider van de Kunstuitleen in Meppel (eind 1999-begin 2007), ontstond bij mij de behoefte om zèlf ook te gaan schilderen. In het culturele centrum De Plataan had ik eerst les van Maja Eckhardt-van Pagée en daarna van Francis Kilian. In 2011 (we woonden intussen al een paar jaar in Den Haag) zag ik een keer in Pulchri Studio werk van Arjan van Gent en zijn manier van schilderen sprak mij erg aan. Toen ik hoorde, dat hij les gaf bij Atelier Sint Lucas, heb ik me daarvoor meteen aangemeld en tot op heden schilder ik daar nog steeds met heel veel plezier. Mijn persoonlijke voorkeur gaat vooral uit naar figuratieve kunst en om zèlf te schilderen, het liefst landschappen, waarbij de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron is. Wandelen doe ik ook vaak en graag om te genieten van de schoonheid van de natuur in alle seizoenen en al haar gedaanten; elke keer weer anders. Het is voor mij dan een grote uitdaging om de sfeer en de schoonheid, zoals ik die waarneem, over te brengen op het doek.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van CATHARINA ABELS

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.