EK VAN ZANTEN

Vijftien jaar oud, mocht Ek van Zanten al naar de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Vanwege zijn grote aanleg. Hij kreeg daar les van onder anderen Piet Esser - een van zijn klasgenoten was Jan Wolkers. In 1953 ontving Ek een beurs voor een vervolgstudie aan de École Nationale…

Lees meer...

Vijftien jaar oud, mocht Ek van Zanten al naar de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Vanwege zijn grote aanleg. Hij kreeg daar les van onder anderen Piet Esser - een van zijn klasgenoten was Jan Wolkers. In 1953 ontving Ek een beurs voor een vervolgstudie aan de École Nationale d'Architecture et des Arts Décoratifs (Hogere School voor Beeldende Kunsten) in Brussel. In 1955 won hij de Prix de Rome, waardoor hij in staat werd gesteld twee jaren in Rome te werken. Hij ontving in 1963 de Cultuurprijs van de gemeente Hilversum voor zijn beeld van Europa en de stier. Naast zijn werk als beeldhouwer, was Van Zanten tussen 1971-1988 parttime docent aan Academie Minerva in de stad Groningen.

Naar aanleiding van het Wereldkampioenschap voetbal 1974 in Duitsland (en wellicht ook dat van 1978 in Argentinië) kreeg Van Zanten van de gemeente Amsterdam de opdracht voor het beeld Voetballers bij het Olympisch Stadion. .

Van Zanten maakt vooral figuratieve bronzen beelden. Ter gelegenheid van Van Zantens 75e verjaardag in 2008 kwam een boek uit, waarvan het eerste exemplaar aan hem werd aangeboden door Peter Rehwinkel, burgemeester van Naarden. In Kunstzaal van Heijningen vond toen een jubileumtentoonstelling plaats die werd geopend door de acteur-tekenaar Eric Schneider.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van EK VAN ZANTEN

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.