ERIC TIGGELER

Ik ben liefhebber van steden. In elke stad waar ik kom, maak ik straatfoto’s als bron voor nieuwe schilderijen. Daarbij zoek ik niet naar schilderachtige onderwerpen, maar juist naar de alledaagse omgeving: gewone straten, gevels, etalages, parkeerterreinen. Mijn schilderijen nodigen je uit om stil te staan bij het decor waar…

Lees meer...

Ik ben liefhebber van steden. In elke stad waar ik kom, maak ik straatfoto’s als bron voor nieuwe schilderijen. Daarbij zoek ik niet naar schilderachtige onderwerpen, maar juist naar de alledaagse omgeving: gewone straten, gevels, etalages, parkeerterreinen. Mijn schilderijen nodigen je uit om stil te staan bij het decor waar je normaal gesproken aan voorbijloopt. Ze vragen aandacht voor de onopgemerkte stad: de kleuren, de stilte, het licht op de gevels, de typografie, de architectuur. Soms details, soms toevallige combinaties die in het juiste licht, uit de juiste hoek, de moeite waard zijn om te blijven kijken.

Ik exposeer regelmatig, onder andere in mijn woonplaats Hilversum en Utrecht. In 2018 nam ik deel aan de expositie van Art Hilversum in Museum Hilversum.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van ERIC TIGGELER
ERIC TIGGELER MAAKT SCHILDERIJ VAN HET J...

07/02/2019