FRANK VAN DER LOO

“De zeggingskracht van het figuratieve klassiek werk is het uitgangspunt van Frank van der Loo bij de totstandkoming van zijn beeldhouwwerken. Hij werkt doorgaans vanuit een bepaald thema dat hem boeit en hieruit ontstaan studies die het thema telkens op een andere manier tot uiting brengt. Uit deze studies volgt…

Lees meer...

“De zeggingskracht van het figuratieve klassiek werk is het uitgangspunt van Frank van der Loo bij de totstandkoming van zijn beeldhouwwerken. Hij werkt doorgaans vanuit een bepaald thema dat hem boeit en hieruit ontstaan studies die het thema telkens op een andere manier tot uiting brengt. Uit deze studies volgt een keuze voor een beeld of schilderij dat groter wordt uitgewerkt.”
“Anders dan de meeste in brons werkende kunstenaars, giet Frank zijn beelden als unicum, telkens opnieuw zoekend naar een vorm voor de ingevingen van zijn fantasie.”
“Frank van der Loo beschikt over een groot vakmanschap en het talent om deze kunde te vertalen in schoonheid. De dynamische kracht van zijn werk verhult de intense arbeid en uiterste bedrevenheid die er aan ten grondslag liggen. Krachtige dierfiguren en sensuele mensfiguren zijn het resultaat van deze inspanning.
Frank van der Loo maakt gebruik van traditionele technieken om zijn naakten in een ongebruikelijke ‘setting’ te schilderen. Bij deze schildermethode verwacht je ook een traditionele benadering van het onderwerp. Maar niks is minder waar. Gebruikelijke standen worden gemeden en de kijker wordt meegezogen in een verhaal dat hij zelf creëert.
Frank hanteert het penseel met de nodige technische vaardigheid en zijn werk weerspiegelt een gedegen kennis van de anatomie. Het resultaat van deze inspanning is een oeuvre dat kwetsbaar, persoonlijk en confronterend is. Hij sluit geen compromissen en maakt het niet mooier dan het is en weet daardoor de kijker te raken. Daardoor komt het heel dichtbij en wordt de kijker geconfronteerd met zijn eigen begrenzing(en)
“Ik maak ongefilterde portretten van mensen als geheel en heel dichtbij. Ik schuif persoonlijke barrières aan de kant en laat zo de kijker mijn werkelijkheid beleven. Door de confrontatie met het geschilderde portret houd ik de kijker ongevraagd een spiegel voor!“

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van FRANK VAN DER LOO

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.