GEKE HOOGSTINS

Voor Geke is schilderen en theater onlosmakelijk met elkaar verbonden: haar beelden, impressies, droombeelden en sociaal-maatschappelijke bewogenheid zoeken steeds weer een uitweg in een verschillende vormen van verbeelden. Geke Hoogstins (Kollumerland,1956) bracht haar jeugd door in Friesland en later in Groningen. Na een korte studieperiode op de Academie Minerva in…

Lees meer...

Voor Geke is schilderen en theater onlosmakelijk met elkaar verbonden: haar beelden, impressies, droombeelden en sociaal-maatschappelijke bewogenheid zoeken steeds weer een uitweg in een verschillende vormen van verbeelden.

Geke Hoogstins (Kollumerland,1956) bracht haar jeugd door in Friesland en later in Groningen. Na een korte studieperiode op de Academie Minerva in 1979, besloot ze te kiezen voor dans, theater en een studie als leerkracht basisonderwijs. Ze bleef echter altijd schilderen en vanaf 1996 heeft zij haar eigen bedrijf als kunstenaar en theatermaakster opgestart.

Sedert 2012 is zij als landschapskunstenaar verbonden aan het GEOpark De Hondsrug (Unesco) Naast het beeldende werk heeft Geke jarenlange ervaring als danser/dansdocent/choreograaf/regisseur.

In haar schilderijen probeert ze vooral de sfeer en beleving van het pure landschap over te brengen. Elk schilderij vertelt een verhaal op cultuurhistorisch of archeologisch gebied . Ze is een perfectionist en probeert in elk nieuw schilderij haar techniek verder te ontwikkelen. Haar koeien zijn realistisch geschilderd en door te spelen met de expressie van ogen en houding, krijgen ze een eigen persoonlijkheid. Ze schildert graag op grote doeken met olieverf, waarbij de schildering in vele lagen tot in detail wordt uitgewerkt.

Produceren en regisseren
Geke groeide op in een gezin vol dans, theater en muziek. Ze danste en volgde lessen in drama en expressie vanaf haar zesde en heeft vanaf haar 16e aan vele amateur musicals meegewerkt als danser en choreograaf/regisseur. Zij schrijft en produceert de theatervoorstellingen die de maatschappelijke en cultuurhistorische waarden van de stichting Walkyre op artistieke wijze uitdragen.

Er zijn 2 boeken van haar werk verschenen:
• KUNSTlandschap (2007 –Scholma Druk) 50 aquarellen
• Walkyre (2011 – uitgeverij Art Revisited) 25 olieverfschilderijen en de sage Walkyre.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van GEKE HOOGSTINS
GEKE HOOGSTINS WINT DE TWEEDE PRIJS...

09/02/2020