HANNEKE KROOK

Vanaf mijn elfde jaar ben ik mij serieus gaan bezighouden met kunst en ben ik modeltekenen en schilderen gaan volgen bij het lokale creativiteitscentrum. Kunstacademie was een logische keuze voor mijn vervolgopleiding, waar ik mode en textiele werkvormen ging studeren, maar niet afstudeerde. Later haalde ik mijn diploma Interieurontwerp bij…

Lees meer...

Vanaf mijn elfde jaar ben ik mij serieus gaan bezighouden met kunst en ben ik modeltekenen en schilderen gaan volgen bij het lokale creativiteitscentrum. Kunstacademie was een logische keuze voor mijn vervolgopleiding, waar ik mode en textiele werkvormen ging studeren, maar niet afstudeerde. Later haalde ik mijn diploma Interieurontwerp bij het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur. Na jaren met diverse verhuizingen, opleidingen en omzwervingen op de arbeidsmarkt ben ik toch weer gaan schilderen bij Schildergroep Natuurtuinen Jekerdal in Maastricht. Uiteindelijk heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en heb ik Inter-K (Interieur Kunst) opgericht. Ik heb nu mijn eigen atelier in Eijsden waar ik schilder en waar ik workshops geef.
Interesse:
Uitbeelden van de mens, al dan niet in een omgeving, in olie- of acrylverf, maar ook in aquarel of inkt. Lachende mensen, mensen die genieten van de natuur, mensen die zich onderscheiden door bijvoorbeeld tatouages of kleding, of de natuurlijke schoonheid van het naakte lichaam, en de natuur zelf waar ik graag doorheen wandel.

Opleidingen:
• Kunstacademie mode en textiele werkvormen, niet afgerond.
• Instituut voor Binnenhuisarchitectuur; interieurontwerp, diploma.
• Zelfstudie; diverse cursussen en workshops op het gebied van onder andere modeltekenen, landschap en portet schilderen, zowel klassieke schildertechnieken als mixed media technieken.
• Momenteel volgend: Kunsttraject bij Academie Filarski

Opdrachten:
Diverse schilderijen, vooral (groeps-) portretten in aquarel, olie- of acrylverf; incidenteel maak ik nog wel eens een wandschildering, interieur- of tuinontwerp.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van HANNEKE KROOK

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.