HARM RUTTEN

Graag neem ik een potlood in de hand – hoewel ik eigenlijk beeldhouwer ben. Of het nu gaat om ruimtelijk of tweedimensionaal werk, ik probeer altijd iets eenvoudigs over te houden, een idee of een concept dat krachtig blijft staan. Voordat ik een beeld of tekening loslaat moet het moeilijk…

Lees meer...

Graag neem ik een potlood in de hand – hoewel ik eigenlijk beeldhouwer ben. Of het nu gaat om ruimtelijk of tweedimensionaal werk, ik probeer altijd iets eenvoudigs over te houden, een idee of een concept dat krachtig blijft staan.
Voordat ik een beeld of tekening loslaat moet het moeilijk zijn geweest en moet er veel werk in gezeten hebben.
Het is makkelijker om iets ambachtelijks te doen, ik bouw en ontwerp bijvoorbeeld snelle zeilboten en dat geeft mij eerder geluk.
Dus kunst is echt niet het leukst om te doen maar wel nodig en belangrijk.
Ik woon bij een bos en wandel daar, zoekend naar paadjes, heuveltjes, kuilen en stammen, naar iets wat ík alleen herken en niet kan benoemen. Toch is het me meteen duidelijk wanneer ik daar een tekening van moet maken.

In 2018 was ik verkozen voor de expo van ‘de Nederlandse Portretprijs’.
Voor het cultureel festival ‘Schijt aan de Grens’ beheer ik de kunstpodia en de tentoonstellingen.

Harm Rutten, 1962 geborenwoont in Noord-Limburg en is afgestudeerd aan de Kunstacademie te Arnhem in 1986, afd. ‘ongebonden kunst’.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van HARM RUTTEN
HARM WORDT TWEEDE...

08/02/2019