INEKE PIJN

Ineke (1957) schildert direct ‘naar het leven’. Dat geldt voor zowel haar portretten als ook haar stillevens. Daarbij zoekt ze in het schilderij naar evenwicht, naar harmonie in kleur, compositie en licht-donker. Zodat een krachtig maar tegelijk rustig beeld ontstaat. In haar stillevens verbeeldt ze haar binnenwereld - zoals ze…

Lees meer...

Ineke (1957) schildert direct ‘naar het leven’. Dat geldt voor zowel haar portretten als ook haar stillevens. Daarbij zoekt ze in het schilderij naar evenwicht, naar harmonie in kleur, compositie en licht-donker. Zodat een krachtig maar tegelijk rustig beeld ontstaat.

In haar stillevens verbeeldt ze haar binnenwereld - zoals ze dat zelf noemt. Heel belangrijk daarbij vindt ze het karakter van de voorwerpen, de ligging t.o.v. elkaar; de kleuren en vormen, en de sfeer die het stilleven uitstraalt. Uitgebeeld worden gevoelens als verbondenheid, eenzaamheid, liefde, conflict, strijd en harmonie. Nauwgezet volgt ze hierin haar gevoel. Het kan lang duren voor het goede stilleven is gevonden.

De schoonheid van mens en wereld weergeven in kleuren en vormen, in verf, dat is haar behoefte, haar wens. In haar werk toont zich het schilderplezier dat in haar huist.

Opleiding: Academie Minerva, Groningen. Invloedrijke docenten: Matthijs Röling en Diederik Kraaijpoel. Privélessen bij haar vader Piet Pijn.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van INEKE PIJN

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.