JACK WILLEMS

Een passie voor het creëren van kunst zat er bij mij al vroeg in. Al in het laatste jaar van de lagere school kreeg ik op vrijdagavond in de kelder van d´Heremiet les van Fons van Sonsbeek in tekenen en schilderen en vervolgens heb ik als 16 jarige nog even…

Lees meer...

Een passie voor het creëren van kunst zat er bij mij al vroeg in. Al in het laatste jaar van de lagere school kreeg ik op vrijdagavond in de kelder van d´Heremiet les van Fons van Sonsbeek in tekenen en schilderen en vervolgens heb ik als 16 jarige nog even aansluiting gezocht bij `Licht en Kleur.` Na een tijd van studeren in Tilburg en Nijmegen ging ik aan het werk in het onderwijs, waardoor ik jarenlang weinig tijd heb kunnen besteden aan mijn hobby. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, dus heb ik in 1979 de draad weer opgepakt aan de Volksuniversiteit in Geleen. Vanaf dat moment ben ik actief gebleven als tekenaar en schilder en via een groot aantal cursussen heb ik mij verschillende technieken eigen gemaakt. In de afgelopen jaren ben ik verbonden geweest aan achtereenvolgens Creatief Centrum Geleen, Choc Art en Art Delicious, centra voor kunstzinnige vorming. Momenteel schilder ik samen met andere enthousiaste amateurschilders onder de bezielende leiding van Ton Franssen. Daarnaast werk ik, zeker nu ik gepensioneerd ben, veel in mijn eigen atelier.
In 2008 heb ik mee gedaan aan de Alphons Wintersprijs, een podium voor amateurkunstenaars uit de beide Limburgen. Het ingezonden werk “Balinese vrouw” heeft hierbij de 1ste prijs gewonnen.
In het najaar van 2009 heb ik mijn eerste solo-expositie gehad bij Galerie Norbert Dabekaussen in Sittard. Inmiddels zijn er meerdere exposities geweest.
In 2012 is het werk `Bishoujo` geselecteerd voor de eindronde van de Alphons Wintersprijs in het gouvernementsgebouw in Maastricht. Het werk heeft daar de tweede prijs gekregen.
In mijn werk laat ik mij voornamelijk inspireren door de menselijke figuur; de expressie van het gelaat en het lichaam zijn hierbij voor mij erg belangrijk.
De werken zijn figuratief maar ik streef hierbij niet perse fotografische gelijkenis na.
Ik schilder meestal vrouwelijke modellen. Mijn eigen interpretatie komt tot uitdrukking in de compositie, het kleurgebruik en de penseelvoering. De schoonheid van de vrouw staat in mijn repertoire centraal. Vrouwen met een intense blik of een serene oogopslag in een licht erotische setting vormen de inspiratie voor mijn werk.
Ook in mijn tekeningen laat ik mij voornamelijk inspireren door de menselijke figuur. De figuren worden geplaatst in een niet alledaagse omgeving waarbij een sfeer wordt opgeroepen van vervreemding en verlatenheid. Hierbij gebruik ik een gemengde techniek. De materialen zijn meestal houtskool, sanguine, pastel en Oost-Indische inkt waarbij de ondergrond / achtergrond met water gemengd wordt.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van JACK WILLEMS

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.