KEES ANDREA

Kees Andréa werd in 1914 te Den Haag geboren en overleed in zijn woonplaats op 8 juli 2006. Kees Andréa stamt uit een drukkersfamilie en volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Eerste Nederlandse Vrije Studio van Esher Surrey in de Den Haag.…

Lees meer...

Kees Andréa werd in 1914 te Den Haag geboren en overleed in zijn woonplaats op 8 juli 2006.
Kees Andréa stamt uit een drukkersfamilie en volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Eerste Nederlandse Vrije Studio van Esher Surrey in de Den Haag. Hij kreeg les van o.a. Johan Giessen, Arend Hendriks, François Erdely, Christiaan de Moor en Livinus van de Bundt. Kees is de vader van Pat Andréa, ook een zeer bekend kunstschilder.
Andréa was lid van Pulchri Studio en de Hollandsche Aquarellisten Kring en maakte deel uit van de groep Verve en de Realisten.
Kees Andréa schilderde, tekende, aquarelleerde, etste, lithografeerde en maakte ontwerpen voor gobelins, wandmozaïeken en glas-in-loodramen. Zijn werk is kleurrijk en quasi naïef van stijl. Andréa werkte vanuit een surreële droomwereld; hij voegde fragmenten uit de werkelijkheid samen tot voorstellingen waarin een aarzeling ontstaat tussen het waarneembare en de verbeelding. Hij schilderde het liefst een combinatie van landschappen of interieurs met figuren of dieren en liet zich daarbij graag inspireren door zijn reizen naar onder meer Spanje en Hongarije.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van KEES ANDREA

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.