Leno Sillevis

Vanaf eind jaren zeventig maakt Leno Sillevis (1941) figuren en portretten in terracotta, cement en brons. De laatste tijd legt hij zich vooral toe op het maken van dierfiguren, voornamelijk vogels, in brons of in terracotta. Daarnaast maakt hij incidenteel ook non-figuratief werk. Leno is altijd geboeid geweest door het…

Lees meer...

Vanaf eind jaren zeventig maakt Leno Sillevis (1941) figuren en portretten in terracotta, cement en brons. De laatste tijd legt hij zich vooral toe op het maken van dierfiguren, voornamelijk vogels, in brons of in terracotta. Daarnaast maakt hij incidenteel ook non-figuratief werk.

Leno is altijd geboeid geweest door het werk van kunstenaars die dieren tot onderwerp kozen, bijvoorbeeld de levendige bronzen vogels van de 16e-eeuwse beeldhouwer Giambologna in het Bargello (Florence) en de beelden van Les Animaliers, een 19e-eeuwse groep Franse dierenbeeldhouwers.

Het boetseren van een dier is naar zijn aard het weergeven van de '"uiterlijke" vorm, want de kunstenaar maakt nu eenmaal de buitenkant van het object. Maar bij de vormgeving van het beeld van een dier is het juist de kunst om het wezen, dus het innerlijk en het karakter van het betreffende dier, tot uitdrukking brengen. De beschouwer van het beeld moet kunnen ervaren hoe het zou zijn om het dier in werkelijkheid te ontmoeten. Dat met het beeld te bereiken is steeds een spannende uitdaging voor een dierenbeeldhouwer!

Opleiding: 1998-2006 Lessen portret- en figuurboetseren aan de Volksuniversiteit K&O Leiden. Docenten Paul van Laere en Jaap Hartman

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van Leno Sillevis

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.