LEO VAN DER MEER

Ik ben vooral tekenaar en mijn fascinatie is de mens. Ik werk veel naar levend model. Vooral korte standen hebben mijn voorkeur: snel in gewassen inkt de essentie van de stand weergeven. In mijn modeltekeningen geef ik maar heel summier het hoofd weer, soms alleen een aanzet van de nek.…

Lees meer...

Ik ben vooral tekenaar en mijn fascinatie is de mens. Ik werk veel naar levend model. Vooral korte standen hebben mijn voorkeur: snel in gewassen inkt de essentie van de stand weergeven. In mijn modeltekeningen geef ik maar heel summier het hoofd weer, soms alleen een aanzet van de nek. Maar sinds kort maak ik vooral portretten. Soms werk ik ook naar foto’s, in verschillende technieken. Ik ben wel op zoek naar gelijkenis maar niet naar een foto-realistisch resultaat. Het is eigenlijk een zoektocht naar wat is karakteristiek en wat maakt de gelijkenis? Hoe ver kan je gaan in weglaten en abstraheren waarbij je toch nog de persoon herkent.

In mijn tekeningen, veel potlood maar ook inkt of pastel, is mijn architectuur-verleden zichtbaar – ik deed een opleiding bouwkunde in Delft. Ik werk vooral met snijdende lijnen, die belangrijke punten markeren, aangevuld met vrije lijnen en toon. De lijnen zijn genuanceerd (meer druk en dus zwarter waar nodig.) Door delen weg te laten en andere delen juist nauwkeuriger te tekenen kan ik de aandacht verleggen.
Ook in mijn aquarellen werk ik graag niet te netjes. Ik werk nat-in-nat met veel water waardoor er vlekken, structuren en toevallige effecten ontstaan.
In mijn olieverf zoek ik ook naar een grove en losse toets en de suggestie dat het even snel op het doek is gezet. Ik werk schraal, erg zuinig in de verf.
Het ‘onaffe’ laat veel aan de beschouwer.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van LEO VAN DER MEER

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.