LIA VAN VUGT

Hoe verschillend mijn werk ook is, ik maak in feite steeds hetzelfde beeld. Het gaat er mij om hoe de verschillende delen van het beeld zich tot elkaar verhouden en ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Het menselijk lichaam is mijn hoofdthema, het biedt een grote vormen rijkdom. Daar raak…

Lees meer...

Hoe verschillend mijn werk ook is, ik maak in feite steeds hetzelfde beeld. Het gaat er mij om hoe de verschillende delen van het beeld zich tot elkaar verhouden en ten opzichte van elkaar zijn geplaatst.
Het menselijk lichaam is mijn hoofdthema, het biedt een grote vormen rijkdom. Daar raak ik niet op uitgekeken. Maar ik werk bijna nooit naar levend model. Een beeld moet niet lijken op een mens; als je het aantal ribben moet gaan tellen, doe je het niet goed. Het beeld moet een eigen anatomie hebben, een eigen werkelijkheid.
Een goed beeld geeft van alle kanten en ook van boven en van onderen telkens een nieuwe, spannende aanblik. Het moet ingrijpen in de ruimte. Een beeld is geen geboetseerd poppetje; het moet open staan voor de eigen interpretaties van de kijker. Ik ben vooral torsen gaan maken – beelden zonder armen en benen - om af te komen van het verhaaltje. Het beeld mag zich niet meteen prijsgeven; je moet ernaar geboeid blijven kijken.

Lia van Vugt is geboren in 1945 in Zeeland. Opleidingen: Artibus Utrecht, monumentale vormgeving bij o.a. Jan van Luyn; 1976 – 1978, Jan van Eyck-Academie in Maastricht, postacademische opleiding bij Arthur Sproncken. 1977, Brera Academie in Milaan.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van LIA VAN VUGT

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.