MARION HAZENBERG

Vanaf het moment dat ik een potlood aanraakte om een portretfoto na te tekenen was ik gefascineerd door het creëren van leven op papier. Het is een fantastisch proces om je tekening langzaam tot leven te zien komen. In 2010 ben ik uit het niets begonnen met tekenen; alle technieken…

Lees meer...

Vanaf het moment dat ik een potlood aanraakte om een portretfoto na te tekenen was ik gefascineerd door het creëren van leven op papier. Het is een fantastisch proces om je tekening langzaam tot leven te zien komen. In 2010 ben ik uit het niets begonnen met tekenen; alle technieken die ik hanteer heb ik mijzelf aangeleerd. Ik teken vooral foto's na van portretten die mij aanspreken; qua emotie, contrast en/of compositie.

Twee jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf 'Erya-art' gestart. Alles wat mij tot het huidig tekenniveau heeft gebracht, geef ik door aan anderen in de vorm van een basis-, en een vervolgcursus Realistisch Tekenen. Hierin tekenen we gezamenlijk verschillende onderwerpen via praktische stapsgewijze tekenopdrachten. Tijdens het geven van deze cursus geniet ik er elke keer weer van om het beste uit iedere cursist te halen, maar vooral van hoe verbaasd de cursisten zijn over hun eigen kunnen, hun eigen resultaten. En om dat enthousiasme te kunnen delen is heel mooi.

Twee keer heb ik een expositie gehouden in mijn woonplaats Heerenveen. Ook heb ik enkele tekenopdrachten gedaan van persoon of huisdier. Een grote droom van mij is om een tekenacademie op te richten specifiek gericht op het realisme. Ik wil graag de ambacht, de verfijning, onder de aandacht brengen.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van MARION HAZENBERG

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.