MARJAN RIESEBOS

Marjan Riesebos (Amsterdam, 1961) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Utrecht waarna zij werkte als redacteur en tekstschrijver. In 1995 verhuisde ze naar Limburg waar ze startte met een glasatelier. Eenmaal op het pad van creëren met beeld ging zij ook schilderen. Zij volgde een aantal schildercursussen, deed twee jaar…

Lees meer...

Marjan Riesebos (Amsterdam, 1961) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Utrecht waarna zij werkte als redacteur en tekstschrijver. In 1995 verhuisde ze naar Limburg waar ze startte met een glasatelier. Eenmaal op het pad van creëren met beeld ging zij ook schilderen. Zij volgde een aantal schildercursussen, deed twee jaar Kunstacademie in Maasmechelen, maar verliet die ook weer om haar eigen stijl en uitdrukkingswijze gestalte te geven. Om zich te blijven ontwikkelen heeft Marjan gekozen voor mentorgesprekken bij Chiel Vluggen (zelf kunstschilder en docent bij o.a. Wackersacademie).
Van kinds af aan was Marjan al gevoelig voor de gevoelslading van woorden, beelden en van verschillende soorten landschap / natuur. Landschap bevat emotie, gedachten, geschiedenis, net zoals het planten, dieren, stenen en aarde bevat. Natuur verbindt ons met onmetelijke innerlijke werelden, maar tegelijkertijd kan het ons in contact brengen met onze tijdelijkheid en nietigheid, zodat ons bestaan op aarde in een gezond perspectief wordt geplaatst. Dit gecombineerde gevoel van nietigheid én deel uitmaken van het grote geheel ligt aan de basis van veel werken.
In haar kunst zoekt Marjan naar het niet-vluchtige, het essentiële, het natuurlijke en eigene – het gaat over tijdloosheid, stilte, ruimte, sfeer, vrijheid. Het gaat over het niet-zichtbare maar wel voelbare aspect van de ogenschijnlijke werkelijkheid, over datgene wat ons beïnvloed op manieren die we niet altijd kunnen bevroeden.
Robert MacFarlane schrijft prachtig over landschap en de relatie tussen landschap en mens / emotie / gedachten. Inspirerend! “Een gebied met onverstoorde ruimte is niet alleen een geschikte metafoor voor vrijheid en openheid, het kan die gevoelens soms met grote hevigheid oproepen.”

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van MARJAN RIESEBOS

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.