MICHELE VIOOL

'Ondanks dat een stilleven veel informatie kan geven, straalt deze vaak rust, verstilling en balans uit waardoor het prettig is om naar (te blijven) kijken. Ik streef ernaar om dit ook met mijn stillevens te bereiken. Vaak heb ik het idee/de compositie voor een schilderij al heel duidelijk in mijn…

Lees meer...

'Ondanks dat een stilleven veel informatie kan geven, straalt deze vaak rust, verstilling en balans uit waardoor het prettig is om naar (te blijven) kijken. Ik streef ernaar om dit ook met mijn stillevens te bereiken. Vaak heb ik het idee/de compositie voor een schilderij al heel duidelijk in mijn hoofd.
Ik verspil weinig energie aan voorstudies en wil direct beginnen. Ik maak de opstelling met het juiste licht en ga aan de gang.'
Aldus Michèle (Laren, 1963) zelf. Ze maakt figuratief realistisch werk, hoofdzakelijk in olieverf. Met een voorkeur voor stillevens. Daarnaast tekent ze graag met houtskool en pastel. Ze neemt in overleg ook opdrachten aan, waaronder portretten.

Na 25 jaar tekenen en schilderen onder begeleiding van diverse kunstenaars zocht Michèle meer kennis van klassieke schildertechnieken en verdieping in haar werk. Zo besloot ze in 2013 de Wackers-Academie Amsterdam te volgen, welke zij met succes in juni 2018 heeft afgerond onder begeleiding van docent Maarten Welbergen.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van MICHELE VIOOL
DE DERDE PRIJS VOOR SCHILDEREN...

08/02/2019