PAUL KENENS

‘Je moet kunnen zien dat er aan gewerkt is’, zegt Paul Kenens vaak. Zijn onderwerpen vindt hij soms per toeval, in directe omgeving of situatie. Dingen die raken, opvallen of iets teweegbrengen in het hoofd krijgen soms een draai en zijn aanleiding om op doek of paneel te zetten. Het…

Lees meer...

‘Je moet kunnen zien dat er aan gewerkt is’, zegt Paul Kenens vaak. Zijn onderwerpen vindt hij soms per toeval, in directe omgeving of situatie. Dingen die raken, opvallen of iets teweegbrengen in het hoofd krijgen soms een draai en zijn aanleiding om op doek of paneel te zetten. Het gaat meestal om mensen, niet alleen zichzelf maar ook kinderen, vrouwen. Een ingetogen moment of uitdrukking, een ongewone plaatsing of situatie worden opgepikt en verwerkt, vervormd of gecombineerd met eerdere afbeeldingen tot een nieuwe compositie. Ieder schilderij vormt een uitdaging om te komen tot een niet vooraf bepaalde voleinding.
Hij was vroeger als ontwerper werkzaam voor de ceramische industrie. Een zoeken naar finesse, juistheid en diepte, zoals dit vereist was bij keramische productie, zet hij nu voort in het olieverfschilderen. Wars van alle conventies en modes zoekt hij laag na laag zijn eigen ‘(foto)realisme’. Een vleugje Surrealisme, een schepje magisch Realisme, gekruid met een snuifje Hyperrealisme, zijn karakter borstelend op groot formaat.
Een brochure met 52 schilderijen is uitgebracht naar aanleiding van de tentoonstelling in Kasteel Sterckshof te Deurne (B), december 2018.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van PAUL KENENS

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.