THEO VAN DEN VATHORST

Vooral als medailleur van penningen heeft Theo van den Vathorst (1934) grote bekendheid verworven. Hij studeerde in 1962 af aan de de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Piet Esser was daar een invloedrijke docent. De beelden van Van den Vathorst zijn vaak rond en vol van vorm, maar voorzien…

Lees meer...

Vooral als medailleur van penningen heeft Theo van den Vathorst (1934) grote bekendheid verworven. Hij studeerde in 1962 af aan de de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Piet Esser was daar een invloedrijke docent.

De beelden van Van den Vathorst zijn vaak rond en vol van vorm, maar voorzien van verfijnde, tekenachtige details, zoals mond en ogen. Dit soort tekenachtige details kom je ook tegen in zijn penningen.

Van den Vathorst zijn belangrijkste werken zijn te zien in Utrecht. Een van zijn grootste werken is Deuren van de Domkerk in Utrecht, onthuld in 1996.En bij de Utrechtse Jacobi kerk staat het borstbeeld van Anton Geesink uit 1995. ‘Zijn’ Willem Pijper kunt u zien in Muziekcentrum Vredenburg.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van THEO VAN DEN VATHORST

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.