VIGYANO SCHOLMA

‘ Ik ervaar het menselijk lichaam als het meest bijzondere onderwerp.’ zegt Vigyano (1950) zelf in verband met zijn beelden. Om het lichaam in al zijn expressieve mogelijkheden te verkennen, bestudeert hij veelal dansers en studenten van vechtsporten. Zijn eerste kennismaking met zijn modellen vindt plaats via het tekenen. De…

Lees meer...

‘ Ik ervaar het menselijk lichaam als het meest bijzondere onderwerp.’ zegt Vigyano (1950) zelf in verband met zijn beelden. Om het lichaam in al zijn expressieve mogelijkheden te verkennen, bestudeert hij veelal dansers en studenten van vechtsporten. Zijn eerste kennismaking met zijn modellen vindt plaats via het tekenen. De beelden vloeien daar uit voort.

Hij maakt verder veel portretten. In overleg met architecten en landschapsarchitecten ontwerpt hij beelden voor een specifieke omgeving.

In tegenstelling tot veel collega’s is hij ook bedreven in het zelf gieten van zijn bronzen beelden, d.m.v. de ‘verloren was-methode’.

Zijn nieuwste series bestaan uit semi-abstracte reliëfs van organische vormen en Indiaanse dansers.

Geboren: 1950 in Groningen.

Opleidingen: 1969-76 Technische Universiteit Eindhoven; 1976-78 Akademie v. Industriële Vormgeving Eindhoven, Afd. Vrije Beeldende Kunsten; 1978-83 Akademie v. Beeldende Kunsten Akademie Minerva’ Groningen, Afd. Beeldhouwen.

Tentoonstellingen o.a.: 1983 Pictura Groningen; 1983; Centraal Beheer Apeldoorn 1983; Roschar Gallery, Toronto 1989; Gallerie Sperl, Potsdam, Duitsland, 1991; Mainau, Duitsland, 1993.

Opdrachten: portretten voor Martini Architecten, Groningen; PTT, Den Haag; NFATCC, Universiteit v. Puna, India.

Werk opgenomen in collecties van o.a. Gemeente Haaren; Koninklijk Penningkabinet Leiden; Shah-collectie Puna, India.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van VIGYANO SCHOLMA

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.