WALTER NOBBE

Walter Nobbe wordt op 22 februari 1941 in Malang (Indonesië) geboren. In 1950 verhuist hij met familie naar Nederland met als woonplaats Den Haag. Daar is hij in 2005 overleden. 1958/63 Opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, acte MO- A en MO0B Tekenen. Kreeg les…

Lees meer...

Walter Nobbe wordt op 22 februari 1941 in Malang (Indonesië) geboren. In 1950 verhuist hij met familie naar Nederland met als woonplaats Den Haag. Daar is hij in 2005 overleden.

1958/63 Opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, acte MO- A en MO0B Tekenen. Kreeg les van o.a. Cees Bolding, Willem Minderman, Wim Beuning en Co Westerik. Ontwerpt samen met Pat Andrea decor en kostuums van ‘Marya’ van Isaak Babel onder de regie van Carl van der Plas door de Haagse Comedie.

1969/73 Docent aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam.

1971 Op uitnodiging werkend lid van Pulchri Studio. Eerste ontwerpen van decor en kostuums voor het Nederlands Dans Theater. Eerste reis naar de Verenigde Staten. Begin van een Lange reeks reizen naar en verblijven in New York City. Tussen 1972 en 1986 vele reizen voor het theater en samen met Pat Andrea naar o.a. Cuba, Indonesië, Argentinië en door de Verenigde Staten.

In 1971 ontvangt Walter Nobbe de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. In datzelfde jaar maakt hij zijn eerste ontwerpen van decor en kostuums voor het Nederlands Dans Theater. 1969 tot en met 1973 docentschap aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanaf 1973 gaat hij een lange verbintenis aan met het Nederlands Dans Theater, eerst werkend voor Jiří Kylián, later voor Nacho Duato.

In de jaren zeventig vormde hij samen met Pat Andrea en Peter Blokhuis de ABN-groep.

Zijn vrije werk bestaat uit vooral zorgvuldig gecomponeerde stillevens en composities van mannen-figuren.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van WALTER NOBBE

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.