WILLEM MINDERMAN

Op 13 augustus 1910 werd Willem Minderman in Leiden geboren en overleed op 24 juli 1985 in Den Haag. Minderman volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Arend Hendriks, Henk Meijer en Arnold Smith. Later werd hij zelf…

Lees meer...

Op 13 augustus 1910 werd Willem Minderman in Leiden geboren en overleed op 24 juli 1985 in Den Haag. Minderman volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Arend Hendriks, Henk Meijer en Arnold Smith. Later werd hij zelf weer leraar van onder andere Joseph Cals, Jan Juffermans, Lucresa Kern, Marijke de Kinkelder, Leonie Kording en Ton van Riel.

Minderman was als kunstenaar voornamelijk actief in de regio Den Haag. Hij was een veelzijdig kunstenaar die als graficus, schilder, tekenaar, etser maar ook als schilderijenrestaurator, boekillustrator en docent aan de Haagse academie voor Beeldende Kunsten actief was. Van hem zijn talrijke (duin)-landschappen en stillevens bekend.

Minderman werd als kunstenaar geëerd met een koninklijke subsidie.
Hij was lid van Pulchri Studio in Den Haag, Verve en (mede) oprichter van de Haagse Etsclub.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van WILLEM MINDERMAN

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.