WIM VAN LOON

Door als schilder naar de wereld te kijken ziet Wim van Loon (1963) die op een andere en meer intense manier dan gebruikelijk. Door middel van zijn kunst deelt hij via observaties van zijn omgeving, zijn gevoelens en zijn gedachten met anderen. Als kind was Wim al altijd met potlood…

Lees meer...

Door als schilder naar de wereld te kijken ziet Wim van Loon (1963) die op een andere en meer intense manier dan gebruikelijk. Door middel van zijn kunst deelt hij via observaties van zijn omgeving, zijn gevoelens en zijn gedachten met anderen.
Als kind was Wim al altijd met potlood en verf te vinden. Daarom heeft hij een kunstvakopleiding gevolgd. De laatste jaren is hij opnieuw goed gaan kijken naar werk van o.a. de grote Nederlandse schilders en is daar enorm door geïnspireerd geraakt.
Wat hij waarneemt en voelt, vertaalt hij naar figuratieve beelden. Die zijn meer dan een weergave van de werkelijkheid. Er zit een diepere en persoonlijke gelaagdheid in. Zo deelt hij zijn blik met de beschouwer en nodigt deze uit om aandachtiger te kijken.

- 2 tot en met 24 februari 2019: genomineerd voor ‘Tekening van het jaar 2018’, kunstzaal Van Heijningen, Den Haag.
- 14 april tot en met 6 mei 2018: Vrij-Buiten, groepstentoonstelling in de Jeruzalemkapel/schoolmeesterswoning, Gouda
- 23 juni 2016 tot en met 22 januari 2017: 'Wereldbeeld', groepstentoonstelling in het Comenius Museum, Naarden.
- 8 juni tot en met 15 september 2013: Gemeentemuseum Den Haag, zomerexpo 'Aarde'.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van WIM VAN LOON
DE BESTE TEKENAAR...

08/02/2019