XAVIER SWOLFS

Ik wou dat ik me kon uitdrukken in een gekleurde taal, de dichter eigen, om de vrijheid te bezingen van water op aquarelpapier waaruit elke keer weer een gedicht, van warmte en licht in kleur, verwonderd het licht mag zien. De gevoelens die dan ontspringen maken dat m’n hart gaat…

Lees meer...

Ik wou dat ik me kon uitdrukken in een gekleurde taal, de dichter eigen, om de vrijheid te bezingen van water op aquarelpapier waaruit elke keer weer een gedicht, van warmte en licht in kleur, verwonderd het licht mag zien.
De gevoelens die dan ontspringen maken dat m’n hart gaat zingen en dat ik de moed vind om ze in vraag te stellen bij elke nieuwe creatie. Dag en nacht achtervolgen ze me, die transparante pasteltinten, fijn gevoelig mengend in een eigen stemming, terwijl ik onvermoeibaar zoek naar een nieuwe bestemming. Kwetsbaar en ongedwongen leiden ze zachtjes hun leven, en hun stralende pigmenten toveren, in het klamme papier, sensuele weerspiegelingen van verbazende schoonheid. Hoe de zachtheid van het water en de strelingen van het penseel de kleuren mengen op het palet en ze smelten in het wakke blad, heb ik vertederd altijd liefgehad. Als bij wonder ben ik getuige van een schitterend avontuur; het spektakel van verf en water dat uit toeval vormen haalt en bizarre vlekjes die noden, altijd weer, om te vluchten in verbeelding en droom.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van XAVIER SWOLFS

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.