YVONNE WILLEMSE

Het begon al jong met de liefde voor het potlood. Maar pas op latere leeftijd, toen Yvonne Willemse (1967, Oudenbosch) op de Academie Arendonk in België leerde schilderen met olieverf, vond ze haar weg. De stap naar een geometrisch abstracte, minimalistische stijl bleek al snel perfect bij haar gevoel voor…

Lees meer...

Het begon al jong met de liefde voor het potlood. Maar pas op latere leeftijd, toen Yvonne Willemse (1967, Oudenbosch) op de Academie Arendonk in België leerde schilderen met olieverf, vond ze haar weg. De stap naar een geometrisch abstracte, minimalistische stijl bleek al snel perfect bij haar gevoel voor ordelijkheid en constructie aan te sluiten.

Haar werk heeft als vertrekpunt een persoonlijke beleving van een ruimte. Om dit te kunnen visualiseren naar een compositie in een plat vlak maakt ze vaak eerst een driedimensionaal object. Dit inspireert haar tot het maken van vele collages die dienen als blauwdruk voor haar schilderijen. Een berken multiplex drager vormt de gelaagde basis van haar schriftuur. Hierop komen strak begrensde vlakken, geduldig opgebouwd in vele dunne lagen olieverf. De onderlagen zijn gekleurd maar als eindresultaat zien we zwart, wit en grijstinten met soms nog een enkele kleur. Dit past bij haar streven naar coherentie tussen rust en contrast.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van YVONNE WILLEMSE

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.