19 januari 2019 | GEPLAATST DOOR:
FIONA ZONDERVAN

In 2019 vier ik dat ik 30 jaar beelden van dieren maak. Vanwege dit jubileum ben ik bezig met het ontwerpen en samenstellen van een kunstkaarten doos. Dertig jaar Beelden van Dieren is reden voor een feestje. Daar wordt volgend jaar werk van gemaakt door tentoonstellingen in Appingedam, Berlijn en Den Haag. De Kunstkaarten doos is hier onderdeel van. De doos zal kaarten bevatten met daarop afbeeldingen van mijn favoriete beelden. Met op de achterzijde een tekst van mijzelf met een bijzonder verhaal, of een citaat mensen die mij inspireerden in de loop der jaren. In de luxe editie wordt daar een uniek kunstwerk aan toegevoegd. Een reliëf of, hoe ik het ook wel noem, een tekening in steen met daarop een portret van een dier. Steeds meer ben ik mij bewust van de kwetsbaarheid van vele soorten dieren. Door dieren een gezicht te geven hoop ik een bijdrage te leveren aan de bewustwording daarvan. De portretten van dieren die ik speciaal voor de uitgave van de luxe editie maak zijn daar een uiting van. Meer informatie is te verkrijgen via de kunstenaar.
Tijdens de expositie van 12 oktober t/m 10 november 2019 zijn er nog een aantal exemplaren te koop via de galerie.