BEA MOL

Heldere lijnen met een gevoelige toets zijn kenmerkend voor mijn werk. Of het nu om mensen of dieren gaat, mijn beelden zijn eigenlijk altijd portretten. Ik kies de meest karakteristieke houdingen en uitdrukkingen, zodat de persoonlijkheid sterk naar voren komt. Soms zijn het bedachtzame karakters, ingetogen, of juist speels en…

Lees meer...

Heldere lijnen met een gevoelige toets zijn kenmerkend voor mijn werk. Of het nu om mensen of dieren gaat, mijn beelden zijn eigenlijk altijd portretten. Ik kies de meest karakteristieke houdingen en uitdrukkingen, zodat de persoonlijkheid sterk naar voren komt. Soms zijn het bedachtzame karakters, ingetogen, of juist speels en nieuwsgierig zoals bijvoorbeeld jonge dieren kunnen zijn.
Klei is het materiaal waarmee ik het liefst werk. Eenmaal gegoten in brons brengt het patin de zorgvuldig geboetseerde huid van de sculpturen tot leven. ik ben autodidact en heb al doende het vak geleerd. Beeldhouwers als Charlotte van Pallandt en Theresia van der Pant bewonder ik zeer.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van BEA MOL
...

27/07/2019