MAURICE DEN BOER

Het werk van Maurice bestaat uit figuratieve bronzen beelden. De beelden van Maurice kenmerken zich door fijne detaillering en prachtige patina’s. Hij streeft er naar om de paarden te portretteren als mooie, gevoelige en krachtige dieren. Voor elk beeld wordt apart een studie gemaakt van de anatomie, de beweging en…

Lees meer...

Het werk van Maurice bestaat uit figuratieve bronzen beelden. De beelden van Maurice kenmerken zich door fijne detaillering en prachtige patina’s. Hij streeft er naar om de paarden te portretteren als mooie, gevoelige en krachtige dieren. Voor elk beeld wordt apart een studie gemaakt van de anatomie, de beweging en de uitdrukking van het paard. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en mythologische verhalen. Op de Kunst Academie kwam hij voor het eerst in aanraking met het brons en in 1998 goot hij zijn eerste beeld.

Naast zijn autonome werk maakt hij in opdracht exclusieve beelden en paardensportprijzen. Het eerste paardenbeeld in opdracht maakte hij voor het F.E.I., de wereldbekertrofee voor de para-equestrian dressuur. Het eerste exemplaar werd uitgereikt tijdens de Paralympics 2008 in Beijing.

Maurice heeft deelgenomen aan talloze tentoonstellingen en internationale kunstprojecten, met als meest bijzondere wellicht het maken van een ijssculptuur in opdracht van het Russische Museum de Hermitage in Sint Petersburg. De bronzen beelden van Maurice worden vertegenwoordigd op kunstbeurzen en zijn terug te vinden in diverse collecties in binnen- en buitenland.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van MAURICE DEN BOER

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.