TINEKE NUSINK

Ik ben vooral dierenbeeldhouwer. Waarom? Ik houd erg van dieren. Mijn specialiteit is het portretteren van honden. Het is begonnen met een portret van mijn eigen Jamie, een whippet; daarna kwam de vraag vanzelf: “kun je een kop van mijn hond maken een portret van een …..”, vul maar in.…

Lees meer...

Ik ben vooral dierenbeeldhouwer. Waarom? Ik houd erg van dieren. Mijn specialiteit is het portretteren van honden. Het is begonnen met een portret van mijn eigen Jamie, een whippet; daarna kwam de vraag vanzelf: “kun je een kop van mijn hond maken een portret van een …..”, vul maar in. Verder boetseer ik dieren die je overal in Nederland tegenkomt, zoals uilen.

Boetseren vind ik het heerlijkste wat er is - van mijn beelden in klei of was worden vervolgens met behulp van mallen brons gietsels gemaakt. Een hakker ben ik niet. Ik vind het te zwaar en het gaat me te langzaam. De benadering is ook anders. Als je een beeld boetseert dan werk je van binnen naar buiten; een hakker werkt juist van buiten naar binnen. Hij haalt weg wat ‘overbodig’ is, terwijl ik als modelleur van uit niets iets opbouw. En van uit niets is alles mogelijk.

Academie voor Beeldende Kunsten, cum laude 1974, te Rotterdam.
Op diverse locaties in de openbare ruimten in Nederland staan haar bronzen: Rotterdam, Uithoorn, Alkmaar noord, Winterswijk, Utrecht.
In 2015 vierde Nusink haar 40-jarig lidmaatschap van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio te Den Haag.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van TINEKE NUSINK

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.