ALBERT DOLMANS

Albert werd in 1928 te Breda geboren en emigreerde met zijn ouders in 1940 naar de VS. Daar studeerde hij later kunst aan de bekende California College of the Arts. Vanaf de jaren zestig maakte hij deel uit van de Bay Area Figurative Movement en de Society of Western Artists.…

Lees meer...

Albert werd in 1928 te Breda geboren en emigreerde met zijn ouders in 1940 naar de VS. Daar studeerde hij later kunst aan de bekende California College of the Arts. Vanaf de jaren zestig maakte hij deel uit van de Bay Area Figurative Movement en de Society of Western Artists. Sindsdien heeft hij zich volledig gewijd aan een carrière als kunstschilder in zowel de Verenigde Staten als in Europa en in het bijzonder Nederland, waarmee hij een speciale band heeft gehouden.

Als ‘plein air’ kunstenaar werkt Dolmans in een moderne, klassieke stijl en zoekt bewust inspiratie in de natuur. Interessant is hoe hij in zijn Californische landschappen een heel ander kleurenpalet hanteert dan in zijn Nederlandse.

Zijn werk wordt internationaal gepresenteerd. Werk van hem bevindt zich in zowel in particulier bezit als in openbare collecties. Dolmans viel de eer te beurt als eerste kunstenaar te worden uitgenodigd voor een tentoonstelling in de Amerikaanse ambassade in Den Haag t.g.v. het twee honderdjarig bestaan van de Verenigden Staten. Daarna volgde een eenmanstentoonstelling in San Francisco ter gelegenheid van het bezoek van Koningin Beatrix.

KUNSTWERKEN

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk

Bekijk het kunstwerk
Nieuws van ALBERT DOLMANS

Deze gebruiker heeft nog geen nieuwsberichten geplaatst.