Zondag 30 april t/m  zondag 28 mei

 

De Vereniging Vrienden van Den Haag viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Ze start haar jubileumviering met de tentoonstelling ‘Haagse stadsgezichten’ bij Kunstzaal van Heijningen.

Zo’n twaalf Haagse en niet-Haagse kunstenaars, die de stad goed kenden, werd gevraagd om hun liefde voor Den Haag om te zetten in kunstwerken. Dit leverde uiteraard impressies op van de oude binnenstad, waar iedereen weleens komt. Maar ook buurten zoals de Archipelwijk, het Benoordenhout, de Bloemenbuurt, Marlot, Scheveningen en de Schilderswijk vormden een inspiratiebron.

De schilderijen vormen spannende composities in kleur, verfstreek en ritme, die laten zien hoe de alledaagse wereld om ons heen kunstenaar kan aanspreken. De schilderijen zijn niet van uit theorieën of ideeën zijn gemaakt, maar zijn gegroeid puur van uit de betrokkenheid van een mensen-oog met de stad. Wij kijken naar Den Haag en Den Haag kijkt naar ons.

Deelnemende kunstenaars:

Tineke van den Berg, Wim Bettenhausen, Loek Bos, Dorien van Diemen, Jan Ledderhof, Frans de Leef, Titus Meeuws, Joanna Quispel, John Sillevis, Kris Spinhoven, Ton van Steenbergen, Alex Verduyn de Boer, Hans Versfelt, Gineke Zikken.